Perintah Perlindungan Lingkungan Hidup Nomer 44: Wiwit tanggal 1 Januari 2021, pembuatan bahan bangunan watu ora dadi proyek konstruksi maneh!

Menteri Ekologi lan Lingkungan nerbitake "Direktori Manajemen Klasifikasi Penilaian Dampak Lingkungan Proyek Konstruksi (Edisi 2021)", sing bakal dileksanakake tanggal 1 Januari 2021. Sistem kasebut nyambung. Kanggo sing bisa didaftarkan lan diatur liwat ijin polusi, direktori kasebut ora dibutuhake maneh kanggo ngisi Tabel EIA; Ing Peraturan Umum, Menteri Ekologi lan Lingkungan lan lembaga penilaian teknis kanthi proaktif nyedhiyakake lan nyepetake sarat nyemak.

"Direktori Manajemen" mbagi perusahaan watu dadi rong kategori, kategori pertama: perusahaan pamrosesan blok, lan kategori nomer loro: perusahaan pemrosesan piring.

Perusahaan pemrosesan blok-mbutuhake pambiji lingkungan, nanging mung butuh formulir laporan.

Perusahaan pemrosesan sheet mung kudu isi formulir registrasi.

Asosiasi Batu Cina konsultasi karo ahli riset ilmu lingkungan Cina, lan para ahli nggawe interpretasi: perusahaan pengolah blok mbutuhake penilaian lingkungan, nanging mung formulir laporan sing dibutuhake; perusahaan pemroses dewan mung kudu isi formulir registrasi

 

"Direktori" versi 2021 luwih akurat nggambarake kasunyatan objektif manawa industri watu dudu industri polusi tinggi, lan kategori lan konten pambiji lingkungan kudu disederhanakake, saengga bisa nyuda beban usaha.

 

Watu kabeh diproses sacara fisik, ora ana sampah sing mbebayani, lan ora ana polusi sekunder!

Industri watu minangka proses pangolahan fisik mekanik, lan konsumsi energi kanthi alamiah suda banget, lan ora ana gas mbebayani sing diprodhuksi lan diproduksi. Kajaba iku, operasi basah digunakake kanggo nyuda bledug kanthi efektif. Malah residu limbah lan limbah sing sithik bakal digawe sajrone produksi. Uwuh liyane uga sampah sing ora beracun lan ora bakal nyebabake polusi sekunder.

Industri watu ora duwe kiln. Beda karo bahan bangunan massal tradisional kayata semen, kaca, keramik, bata lan jeruk, industri watu dudu pertambangan plus tungku nanging tambang ditambah pemotongan mekanik. Mula, ora butuh batubara dhewe, mung listrik lan minyak sing digunakake.

 Stonemason 1

Banyu daur ulang digunakake kanggo ngolah watu, lan banyu limbah sing dibuwang nganti standar!

Asosiasi Industri Watu China nindakake investigasi langsung ing wilayah produksi watu utama ing provinsi nasional utama kayata Fujian, Shandong, Guangdong, Guangxi, Hubei, lan Xinjiang, lan nemokake manawa industri watu ing wilayah kasebut biasane nggunakake banyu daur ulang tanpa nggunakake agen kimia. Banyu biasa biasa bisa digunakake kanggo adhem alat penambangan lan pamrosesan, sanajan banyu limbah dibuwang, kabeh bakal padha karo standar.

 

Daur-ulang bahan sampah lan residu kanggo digawe watu beton lan buatan

Wêdakakêna watu, kerikil, sampah lan limbah liyane sing diproduksi ing pertambangan lan pamrosesan wiwit digunakake kanthi jumlah akeh kanggo nggawe agregat konkrit, bata kuat, pengisi watu buatan, bahan tembok bubuk watu ringan, watu paving, watu curb, lsp. Entuk daur ulang sampah. Mula, angger pamrentah lan perusahaan ngatur sithik, bisa dadi industri bebas polusi lan ramah lingkungan.

3235-030-800

Industri watu minangka konsumsi energi paling ramah lingkungan lan murah ing industri bahan bangunan

Rata-rata radioaktivitas watu alami luwih murah tinimbang keramik, bata lan bahan bangunan akeh liyane. Kajaba iku, konsumsi energi komprehensif saben 10.000 yuan regane tambah ing industri pertambangan lan pamroses watu mung 0,3 ton batubara standar, sing luwih murah tinimbang industri bahan bangunan massal tradisional kayata semen, kaca, keramik, bata lan jeruk nipis , lan minangka industri paling hemat energi ing industri bahan bangunan. Dibandhingake karo total konsumsi energi 4,88 ton batu bara standar per 10.000 yuan nilai tambah ing industri bahan bangunan nasional ing taun 2007 (dietung kanthi rega 2005, padha ing ngisor iki) lan konsumsi energi nasional per unit (10.000 yuan) PDB ing 2007 saka 1,16 ton batubara standar, industri watu 10.000 yuan. Konsumsi energi komprehensif sing ditambah nilai bisa dianggep sepele.

 

Saka pertambangan, pangolahan sing digunakake, industri watu kasebut ngetutake prinsip konservasi energi lan perlindungan lingkungan. Sanajan sampah, limbah lan limbah liyane sing diprodhuksi, sithik ora beracun lan ora bakal nyebabake polusi sekunder ing lingkungan. Lan sampah iki bisa digunakake kanggo proses sekunder dadi bahan baku keramik lan bahan bangunan liyane. Mula, industri watu kasebut dudu industri polusi tinggi, nanging industri ijo lan ramah lingkungan.

 

Ringkesan, saka pertambangan, pamrosesan sing digunakake, industri watu paling hemat energi. Sanajan sampah, limbah, lan limbah liyane sing diprodhuksi, mula ora beracun lan ora bakal nyebabake polusi sekunder ing lingkungane. Mula, mesthine dudu industri polusi tinggi.

IMG_1976

Kaloro pabrik duweke Magic Stone lan kabeh pabrik koperatif sing nyedhiyakake kabeh taun mesthi ngontrol perawatan limbah lan bledug kanthi ketat ing proses manufaktur. Ing taun-taun pungkasan, kita terus-terusan nandur modhal ing renovasi lokakarya lan tuku peralatan nyopot bledug canggih. Kanggo nggawe lingkungan kerja sing luwih aman lan luwih kepenak kanggo tukang, klik ing video ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng pemandangan nyata pabrik lan proses produksi. Nalika njupuk perlindungan lingkungan, kita yakin bakal nyedhiyakake produk ukiran watu kebon sing luwih apik ing mbesuk. Sugeng ngawasi lan komentar sampeyan.


Wektu kiriman: Jun-17-2021


Kirim pesen menyang kita: