2020 Камената убавина и здравје стануваат нова мода

Магичен камен - топол камен за масажа

2020година , 因为 疫情 我们 有 更多 时间 呆在 家 , 家人 和 和 自己 自己 世界 ”的 , 思考 以往 那 停 也 停 不 下来 的 工作 的。

2020 година, поради епидемијата ков-19, добивме повеќе време да останеме дома, да останеме со нашето семејство и со нас самите. Постои една стара изрека во Кина, несреќата може да биде вистински благослов. Кинескиот народ е познат со нашата вредна и вредна работа, кога целиот свет забавува, ние исто како да добивме дополнително време и простор, да забавиме и да размислиме за смислата на животот и значењето на нон-стоп работата.

 

今年 六月 的 三 伏天 艾灸 和 淤 疏 调理 , 觉察 身体 一些 细微 的。 然后 在家 使用 盐 热敷 ,身体 能量 , 激活 身体 自愈 力。 不到 , 身体 产生 很多 显 著 的 , 之前 松弛 的 , 变得 透亮 光泽 , 透着 红 ,易 的 腿部 线条 变得 和 放松 下来 , 不足 的 手掌 手臂 , 也 慢慢 起来 , 明显 的 腰部 赘肉 消失 以及 松弛 , 在 哺乳被 激活 , 开始 上 提 紧 实 , 恢复 弹性 和 美丽

 Оваа година, од јуни, сончевиот термин „Санфу“, започнав да го користам третманот со Аи (моксибусција), бев свесен за некои суптилни промени во телото. Потоа, во исто време, пробав топла водена бања (додадете 100 гр 1-2 мм розова хималајска сол) и користете топла вреќа (со наздравена 2-5 мм хималајска розова сол), за да ги оставите Хан (студенило) и Ши (влага) надвор, зајакнување на енергијата на телото и активна способност за спонтано лекување. Помалку од половина година се случуваат повеќе промени: Досадната кожа станува посветла со сјаен бел и црвен образ; едематозните и вкочанети нозе стануваат покомпактни и опуштени; сите раце и раце со недостаток на Qi и крвни starsвезди се доволни; и најочигледно е: goneубовта се справува со исчезнатите, а олабавената дојка долго време по доењето, започнете да се кревате, бидете цврсти, вратете ја еластичноста и убавината.

 

能 到 身心 各种 微妙 好转 变化 , 我 愈发 有 意识 观察 点点 滴滴 , 平日 拉撒 甚至 是 , 这些 最 容易 我们 掉 的 日常。 观察。。身心 变化 和 需求 , 越 能 看懂 中国 传统 养生 调 神 气 的 原理 何在 从而 越发 出 这些 传统 调理 法 的 , 以及 和 使用 这些 方法 来 的 和 使用 方法 方法 方法 方法

За да можам да набудувам секакви суптилни промени во телото и душата, станувам сè посвесен да набудувам мали детали, да бидам посвесен за дневната храна што ја јадеме, водата што ја пиеме, пу и пишам, спиењето, па дури и здивот, тие мали секојдневни работи обично ги игнорираме. Колку повеќе набудувате, толку повеќе можете да ги прочитате потребите на вашето тело и душа и колку повеќе може да ги разберете принципите на традиционалната кинеска медицина и кондиционирање. Набудувањето на суптилните подобрувања во телото ја раѓа мојата curубопитност за овие традиционални методи на уредување и благосостојба, како и самодовербата да ги користам овие методи и да го негувам моето тело.

 

据 记载 , 热 石 首先 被 发现 的 对 人体 感染 病灶 部位 有 显 著 治愈 作用 然后 同样 的 理论 中国 人 艾 作为 料 , 并 发展 发展 , 领域的 方法 之一。 艾灸 身体 的 阴阳 可以 获得 平衡 , 这 唯一 有 滋补 功效 阳性 , 排毒 治愈 排毒

Според историските записи, најпрво бил пронајден врел камен кој со одлично лекување и заздравување во областа на инфекцијата. Потоа следете ја истата теорија, Кинезите го пронајдоа Аи како мокса и развиваат моксибусција, еден од најстарите методи за здравствена заштита во областа на традиционалната кинеска медицина (ТКМ). Јинг и Јанг на телото можат да бидат избалансирани по моксибусија, што е позитивно во тонизирање на Јанг, детоксикација, лекување на болести и промовирање на здравје без никакви несакани ефекти.

 

在 , 我们 相信 寒 湿 是 一切 疾病 源头。 经过 研究 和 亲身 实践 , 可以 , 无论 艾灸 、 热 石 热水 还是 热敷 袋 道 道 都是 相通 , ​​, 道 道 道 道 道原理 一样 的。 所有 传统 的 身体 调理 方式 都是 找到 合适 热量 , 可以 进入 深入 身体 从 深处 区域 治愈 疗 愈 对于 那些 和 慢性病 , 中国 人 按摩 和 慢性病 中国 中国 中国 中国刺激 穴位 , 激活 身体 的 自愈 力。

Во Кина веруваме дека Хан и Ши се извор на секоја болест. По студија и физичко искуство, можете да видите без оглед на моксибус, топол камен, топла вода бања или топла вреќа со сол, сите патишта водат до Роми, зад теоријата е иста, сите традиционални кинески начини за уредување на телото, се однесуваат на тоа како да се најде соодветно топлина што може да влезе и да оди подлабоко во телото, да се лекува и лекува од внатрешната област на инфекција. За оние сериозни и хронични заболувања, Кинезите ќе користат масажа и акупунктура, за да ги стимулираат меридијанските точки и да ја активираат моќта на спонтаниот хелин г.

 Хималајска сол

这些年,非常感谢自己的选择,一直跟着животно дело心智成长的课程系统地学习,不断学和习,对自己更有意识,更加理解和接纳自己,不断刷新自己关于"身" "心" "智() ”的 认知 , 理解 的 行为 模式 情绪 和 思维 模式 之间 关联 然后 到 和 工作 中”

 Со текот на годините, благодарам на мојот избор, да продолжам со курсевите за филозофија на Lifework, да продолжам да учам и вежбам за да бидам посвесен за себе, да разбирам и да прифаќам за себе, постојано да го обновувам своето знаење за нашето „тело“, „душа“ и „дух“, да ја разбереме врската помеѓу нашето однесување, емоции и дух, вежбајте со свест, да се будите и да се подобрувате во секојдневниот живот и работата.

 

与石结缘这十多年, магија камен致力于研究天然石的"有用之用"和"无用之用",我们将聚焦在天然石和喜马拉雅盐石 ,利用天然石的能量,造福人类的" 身心健康" " 空间美学" .

 После неколку децении работа и поврзаност со каменот, Меџик Стоун се обврза да ја развие "употребата" на каменот и да ја открие "убавината" на каменот, ќе се фокусираме на природен камен и камен на хималаите, ќе ја користиме енергијата на природниот камен, ќе му користи на човекот "физички и ментално здравје “и„ просторна естетика “.

Магична камена светлина - ламба со сол од Хималаите


Време на објавување: Ноември-14-2020 година


Испратете ни ја пораката до нас: